Coś z alarmem DOG-15

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu1978
    Classic
    • 2008
    • 36

Coś z alarmem DOG-15

bobas, ach Ty dalej ze swoją remizą

misiek^wro, ja na razie tylko springi... a że dostałem je free od kolegi Uki któremu bardzo dziękuję to będę działał w temacie ale dopiero na wiosnę bo nie chcę u mnie na osiedlu robić za pług
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Coś z alarmem DOG-15

Witam!
    Pojawił się u mnie dziwny problem?
    Dziś rano podchodzę do auta otwieram drzwi z pilota (niby wszystko OK lecz nie do końca), drzwi się otwierają lecz nie słychać sygnału syreny (zawsze daje znać). Siadam więc do środka chce odpalić auto a tu dupa , nie włącza się kontrolka grzania świec i autko nie pali. Zamykanie i otwieranie drzwi z pilota nie pomaga. Pomyślałem wtedy, że użyję "tajemnego guziczka" i gdy zacząłem go naciskać i bawić się stacyjką to po jakimś czasie auto odpaliło lecz gdy dojechałem na miejsce sytuacja się powtarza tyle, że tym razem syrena zaczyna cały czas wyć?
    Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
    Pomóżcie!
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moze najprostrze co przychodzi do głowy wymien baterie w pilocie od alarmu.... jezeli to nie da rady wtedy trzaeba dalej pomyslec.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

Zamieszczone przez piotrek_os
        Moze najprostrze co przychodzi do głowy wymien baterie w pilocie od alarmu.... jezeli to nie da rady wtedy trzaeba dalej pomyslec.
        Ale piliot działa bo drzwi się otwierają.

Komentarz

• Robert_P
          Ambiente
          • 2010
          • 209

Rano:
          Otwarcie auta po kilkukrotnym naciskaniu pilota , myślę sobie coś nie gra ale do auta i w drogę ...
          Południe:
          Drzwi się otworzyły a samochód jak nie zacznie pięknie wyć !!!
          Pomyślałem bateria i wziołem a właściwie podjechałem po drugiego pilota i wszystko gra . Więc Twój problem to na 99% bateryjka.
          Smerf Miętus

Komentarz

• Kejup
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 533

Dzisiaj kupiłem bateryjkę ale zanim to zrobiłem auto zostawiłem z odpiętym akumulatorem na jakieś pół godziny. Podłączyłem akumulator, wymieniłem bateryjkę w pilocie i spróbowałem i pojawiła się taka sytuacja: autko otwarło się,alarm zasygnalizował rozbrojenie alarmu i niby wszystko OK lecz gdy włożę kluczyk do stacyjki i przekręcam zapłon to nadal nie zaświeca się kontrolka od świec żarowych tylko alarm trzykrotnie zawyje syrenną i nie można odpalić wtedy wciskam kilkakrotnie "tajemny guziczek" i pojawia się kontrolka od świec, autko zapala lecz po chwili włącza się alarm a autko nie gaśnie i trzeba znowu nacisnąć "guziczek" i sytuacja się powtarza. Próbowałem odblokować alarm tak jak się to robi w przypadku włączenia antynapadu lecz to nie działa. A miałem jechać jutro nad morze K.......... :evil:

Komentarz

• BobLapwing
              Classic
              • 2010
              • 12

Jeszcze nie znam się na alarmach DOG więc nie podpowiem rozwiązania, ale może wybierz się rano do autoryzowanego serwisu DOGa i coś wymyślą. Chyba, że alarm z ASO i tam problem rozwiążą.

"SOMERW - ŚLĄSK" S.C.
              40-227 Katowice ul. 1 Maja 31
              tel. 507 022 686, (032) 314-00-15

Komentarz

• Kejup
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 533

Problem rozwiązany. Okazało się że jeden z pinów w alarmie był przegrzany i stracił elastyczność dzięki czemu nie łapał styku.

Pozdrawiam i Dziękuję Wszystkim za pomoc!

Komentarz

Pracuję...